Vrt i dvorište


3D idejno rješenje za vrt i dvorište

Vrt i dvorište su povezani  kamenim opločenjem, koje vodi stazicom uz terasu sa starim bunarom do kraja vrta gdje je veliki zidani kamin. Uz kamin je veliki kameni stol u sjeni pregole sa vinovom lozom. Prema susjednoj kući su penjačice na drvenim paravanima koje stvaraju raskošni zeleni zid.

Na travnjaku su zidane žardinjere sa mediteranskim voćkama. Uz vanjske zidove vrta, kao i oko terase s bunarom su niske žardinjere sa mediteranskim trajnicama i ljetnicama. 

Svi oblici stazica, žardinjera i travnjaka su zaobljeni kako bi se ublažio trokutasti oblik vrta. Na starom kamenom zidu je u kamen obučen portal u kojem je žardinjera za kumkvat.Uz stubište je dignuti začinski vrt oblikovan velikim kamenjem.Maleno jezerce je osvjetljeno podvodnom LED rasvjetom.Postojeći stupovi kuće,kao i ulazni dio obučeni su u bijelu bunju koja ističe ljepotu starog  vidljivog kamena koji je očišćen i uređen.

Dvorište ima drvenu pergolu sa vinovom lozom, veliki stol i zidani element sa sudoperom naglašen portugalskim pločicama.Velika ostakljena vrata od kovanog željeza štite privatnost prema cesti.Posebna pažnja je posvećena rasvjeti svake zone vrta.

 

Prije uređenja